Compressiekousen geven je armen of benen steun van buitenaf en helpen om vochtophopingen te verminderen. Bij Huidpraktijk Ilona kun je compressiekousen op maat laten aanmeten. Wil je meer weten over deze kousen? Lees dan verder!

Compressiekous of steunkous?

Een compressiekous wordt in de volksmond ook wel steunkous genoemd of elastische kous. Technisch gezien is een compressiekous niet precies hetzelfde als een steunkous. Wat is dan het verschil tussen een compressiekous en een steunkous? Kort gezegd geven steunkousen over het hele been of arm evenveel druk. Bij compressiekousen is de druk verdeeld. Om deze druk goed te verdelen dienen compressiekousen altijd aangemeten te worden.

Wat doen compressiekousen?

Zoals gezegd geeft een compressiekous druk over je arm of been. Deze druk stimuleert de bloeddoorstroming. Dankzij deze verbeterde doorstroming nemen vochtophopingen in de ledematen af. Ze zijn dan ook een effectieve methode om oedeem te behandelen.

Compressiekousen zijn het meest effectief als je er veel bij beweegt, zoals wandelen of fietsen. Hierdoor masseren je spieren van binnenuit extra tegen je aderen en lymfevaten. Dit zorgt voor een nog betere bloeddoorstroming en afvoer van vocht.

Wanneer compressiekousen gebruiken?

Compressiekousen helpen niet alleen bij oedeem, maar ook bij klachten als trombose, spataderen en rusteloze benen. Daarnaast kunnen zwangere vrouwen en mensen met een staand beroep er veel baat bij hebben. Ook bij pijnlijke en vermoeide benen zijn therapeutische kousen (TEK) een uitkomst. En krijg je tijdens een lange vlieg-, bus- of autoreis snel last van dikke enkels en voeten? Ook dan is het een goed idee om compressiekousen te dragen.

Aanmeten van compressiekousen

Bij Huidprakijk Ilona kun je deze kousen aan laten meten. Het hangt af van het voorschrift van de arts en de omvang van je benen of armen welke kous voor jou het beste is. Natuurlijk houden we ook rekening met je persoonlijke voorkeuren. Vervolgens worden je compressiekousen besteld waarna je ze meestal binnen 1 à 2 weken op kunt halen in de praktijk.

Wanneer je kousen krijgt voorgeschreven door een arts worden meestal twee paar kousen vergoed vanuit de basisverzekering. Wil je hier meer over weten? Dan raden we je aan contact op te nemen met je zorgverzekaar.

Meer over het aanmeten van compressiekousen.

Afspraak maken

Maak een afspraak met huidtherapeute Ilona om de kousen aan te meten. Dit kan in Ommen. Je kunt eenvoudig online een afspraak inplannen, of even bellen naar 06 440 990 68.