Heb je last van overtollig vet op plaatsen waar je, wat je ook doet, maar niet vanaf komt? Zoals bijvoorbeeld buikvet of vet of je rug, benen of armen? Ben je al bezig met afvallen, maar zie je op die plekken maar geen (of niet voldoende) resultaat? Dan is afslanken dankzij cryolipolyse wellicht een oplossing! Benieuwd wat dit is? Lees snel verder!

Wat is cryolipolyse?

De naam zegt het al een beetje, cryolipolyse is een manier waarop je lichaam in vorm brengt dankzij kou.  Namelijk: door het bevriezen van vet. Of eigenlijk moeten we zeggen, het bevriezen van vetcellen. Bij vetcelbevriezing wordt je huid namelijk gekoeld, tot -10 graden. De vetcellen onder je huid worden daardoor ook erg koud. Doordat ze zo koud worden, veranderen je cellen. En dan gebeurd er iets bijzonders. Je lichaam gaat deze veranderde cellen namelijk zien als afwijkend. En cellen die afwijken, vertrouwd je lichaam niet. Wat er vervolgens gebeurd, is dat je lichaam deze vetcellen vanzelf gaat verwijderen! Dit is een geheel natuurlijk proces wat zo’n 8 tot 12 weken duurt. Het resultaat is dat je af komt van hardnekkig vet en op die manier je lichaam vorm geeft!

Cryolipolyse behandeling

Je zou kunnen zeggen dat cryolipolyse een soort liposuctie is, maar dan op natuurlijke wijze en zonder dat er in je lichaam gesneden wordt. Je hebt dan ook geen littekens en de behandeling is volkomen veilig. Vetcelbevriezing staat ook wel bekend als een cryolipolyse behandeling. Dit is namelijk de term voor het proces van het bevriezen van vetcellen.

Hoe gaat een cryolipolyse behandeling?

Een cryolipolyse behandeling is mogelijk bij Huidpraktijk Ilona. Een behandeling start met een intake om te kijken of jouw lichaam en doel geschikt zijn voor cryolipolyse. Deze methode is namelijk alleen geschikt en effectief bij oppervlakkig vet. Dit is het vet wat net onder de huid zit, nog boven de spieren. Het is dus niet zo dat je kilo’s afvalt dankzij een cryolipolyse behandeling. Maar wél om je juist af van vet dat zo moeilijk verdwijnt, wat je ook doet.

Een behandeling duurt ongeveer een uurtje. Terwijl de huidtherapeut plekken van je huid koelt kun je rustig wat lezen, je mail of social media checken of gewoon even relaxen. Afslanken was nog nooit zo makkelijk ;) Na afloop krijg je een stevige massage waardoor je spieren weer warm worden.

Zo werkt coolsculpting

Zo werkt coolsculpting

Bespreek de opties

Ben je benieuwd of cryolipolyse iets voor jou is? Bel, app of mail gerust om een afspraak te maken en de opties te bespreken. Ook kun je online het afsprakenformulier invullen. Meer informatie over de cryolipolyse behandeling lees je hier.