Heb je last van ongewenste gezichtsbeharing? Of wil je graag af van haar op je benen, oksels of je bikinilijn maar is je haar niet geschikt om te laten laseren? Dan is elektrisch epileren de oplossing! Hiermee krijg je een blijvende gladde huid.

Wat is elektrisch epileren?

Ieder haartje zit in een haarzakje en groeit uit een haarwortel. Bij elektrisch epileren brengt de huidtherapeut een hele dunne naald in het haarzakje. Deze naald is net zo dun als het haartje zelf. Vervolgens komt er een beetje stroom te staan op dit naaldje, waardoor hij warm wordt. Deze warmte in het haarzakje zorgt ervoor dat de cellen in het haarzakje kapot gaan, waardoor het haartje loslaat. Bij elektrisch epileren wordt ieder haartje één voor één behandeld.

Hoe lang blijft je haar weg?

Haartjes moeten meerdere keren behandeld worden om permanent weg te blijven. Dit komt omdat je huid altijd probeert om de schade die is aangericht door het stroomstootje weer te repareren. Na een paar behandelingen komt een haartje meestal niet meer terug. Dit is echter niet te garanderen. Het kan namelijk zo zijn dat er toch weer een haartje gaat groeien wanneer bijvoorbeeld de hormonen in je lichaam veranderen.

Voor wie is elektrisch epileren geschikt?

Elektrisch epileren wordt vooral ingezet bij mensen met blonde, rossige of grijze haren. Dit komt omdat deze haartjes niet met laserontharing weg te halen zijn. In principe is elektrisch epileren voor iedereen geschikt, alleen niet wanneer je verdikt littekenweefsel, een open wond, een actieve koorslip of andere actieve ontstekingen hebt in het te behandelen gebied.

Maak een gratis afspraak

Wil je meer weten over elektrisch epileren en ben je benieuwd of het wat voor je is? Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek waarin huidtherapeute Ilona alles rustig aan je uitlegt.

Maak een afspraak