Ben je op zoek naar oedeemtherapie in Ommen? Bij Huidpraktijk Ilona kun je terecht om van je klachten af te komen. Maar laten we je eerst uitleggen wat oedeem en oedeemtherapie is.

Wat is oedeem en oedeemtherapie?

Wanneer er vocht zit op plekken in je lichaam waar het normaal gesproken niet of nauwelijks aanwezig is, spreken we over oedeem. Dit gebeurt bijvoorbeeld in de voeten, enkels, onderbenen of buik. De vochtophoping wordt veroorzaakt door een stoornis in het lymfestelsel. Het ophopen van vocht veroorzaak zwellingen en stijfheid en kan erg pijn doen. Huidtherapeut Ilona geeft verlichting van de pijn door het overtollige vocht te verwijderen. Dit gebeurt met verschillende behandelmethodes, deze mix van behandelingen noemen we oedeemtherapie.

Wat kan de huidtherapeut voor je doen?Oedeemtherapie Ommen

Eén van de behandelingen is lymfdrainage. Dit is een speciale massagetechniek om de huid soepeler te maken, waardoor het vocht er makkelijker doorheen kan stromen. Vaak wordt dit gecombineerd met het aanbrengen van zwachtels of elastische kousen. Dit noemen we compressietherapie. Dankzij de zwachtels of kousen komt er druk op de bloedvaten, die daardoor vernauwen. Al je vervolgens je armen of benen beweegt wordt er bloed door je kuit- of armspieren richting je hart gepompt. Dankzij deze bloedcirculatie wordt het opgehoopte vocht afgevoerd.

Lees meer over de verschillende behandelmethodes van oedeemtherapie.

Wat kun je zelf doen om van je oedeem af te komen?

Naast behandelingen door de huidtherapeut zijn er ook dingen die je zelf kunt doen ter bevordering van de afvoer van vocht. Zo zijn wandelen, zwemmen en gymnastiek onder deskundige begeleiding manieren die je hierin ondersteunen. Pas echter op voor overbelasting door te zwaar sporten of sporten met plotselinge bewegingen, zoals squash. Behalve sporten en bewegen kan de huidtherapeut je ook specifieke bewegings- en ademhalingsoefeningen geven, die kunnen helpen bij het afdrijven van vocht. De beste resultaten komen uit een combinatie van oedeemtherapie door de huidtherapeut met oefeningen om zelf te doen.

Oedeemtherapie Ommen

Bij Huidpraktijk Ilona kun je terecht voor oedeemtherapie. Hier werkt huidtherapeute Ilona Jonkman, die als paramedicus de zieke en aangedane huid behandeld. Ilona heeft een praktijk in Ommen. Bekijk hier de actuele openingstijden. Neem gerust contact op voor meer informatie of maakt direct een afspraak met Ilona.

Wordt oedeemtherapie vergoed?

Huidpraktijk Ilona heeft contracten met alle zorgverzekeraars en meestal word je behandeling vergoed. Kijk echter voor de zekerheid in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Bekijk ook onze pagina met meer informatie over vergoedingen.