Wil je snel afvallen, maar wel op een gezonde manier? Heb je al van alles geprobeerd maar blijf je last hebben van overtollig vet op je onderbuik, dijen, rug of bovenarmen? Dan is het bevriezen van vetcellen wellicht een optie. Door het bevriezen van vetcellen sterven ze af en worden ze door het lichaam zelf opgeruimd. Zo kom je eindelijk van die vastzittende love-handles of bh-uitstulpingen af!

Bevriezen van vetcellen

Het bevriezen van vetcellen is geschikt voor iedereen die al een aardig gezond gewicht heeft, maar niet afkomt van overtollig en vastzittend vet op bepaalde plekken in het lichaam. Wat je ook probeert: bewegen, diëten: het vet verdwijnt niet. In dit geval gaat het hoogstwaarschijnlijk om oppervlakkig vet dat net onder de huid en boven de spieren ligt. Het bevriezen van vetcellen is voor dit soort vet de perfecte manier om er vanaf te komen. En anders dan bij bijvoorbeeld liposuctie is het niet nodig om in de huid te snijden. Dit maakt het een gezonde en veilige manier om snel af te vallen.

Hoe werkt het bevriezen van vet?

Het ‘bevriezen van vet’ noemen we ook wel cryolipolise of CoolSculpting. Eigenlijk wordt niet het vet zelf bevroren. Met behulp van een applicator wordt de huid gekoeld tot -10 graden. De vetcellen zelf bereiken hierdoor een temperatuur van 2 tot 4 graden, dit proces heet cryolipolise. Als dit is gebeurt worden de vetcellen door het lichaam gezien als afwijkend. Hierdoor sterven ze af. Het lichaam verwijdert vervolgens zelf deze afgestorven vetcellen. Het opruimen van de vetcellen duurt gemiddeld 8 tot 12 weken en gaat op natuurlijke wijze, in tegenstelling tot een liposuctie behandeling waarbij vetcellen op onnatuurlijk wijze worden verwijderd. De eenmaal door bevriezing verwijderde vetcellen komen niet meer terug.

De behandelding

Bij Huidprakijk Ilona werken wij met de Clatuu. Dit is het meest geavanceerde apparaat voor het bevriezen van vetcellen. De behandeling duurt een uur en in tussentijd je gerust wat lezen, je mail checken of gewoon even relaxen. Na de behandeling met de Clatuu word je huid 2 minuten intensief gemasseerd door de huidtherapeut om je spieren weer op te warmen.

Wanneer is vetbevriezing niet geschikt?

Het bevriezen van vet is alleen mogelijk voor oppervlakkig vet dat net onder de huid en boven de spieren ligt. CoolSculpting is niet mogelijk om visceraal vet te behandelen. Dit is vet dat achter de spieren ligt, om de organen heen. Hier kom je alleen vanaf door te bewegen en gezond te eten. Wil je weten of CoolSculpting voor jou geschikt is? Maak gerust een afspraak voor een gratis intakegesprek.

Snel afvallen dankzij vetbevriezing

Als blijkt dat je geschikt bent stellen we een persoonlijk behandelplan voor je op. Hierin staat precies welke plaatsen van je lichaam je af kunt vallen dankzij vetcelbevriezing en wat de kosten hiervan zijn. Wil je meer informatie over deze manier van snel afvallen? Neem dan gerust contact met ons op.

Werkt vetbevriezing echt?

Tot slot de vraag, werkt vetbevriezing echt? Ja, vetbevriezing werkt echt! Wij hebben inmiddels al een aantal klanten behandeld en de resultaten mogen er zijn! Sommige klanten moeten zelfs even wennen aan hun nieuwe slanke look ;)